zaterdag 4 mei 2013

Op en rond het water

Dat Zuid Holland een waterrijke provincie is mag duidelijk zijn. Polders en weilanden zijn rijk voorzien van poelen, meertjes, vennen, sloten of hoe ze ook maar mogen heten. Voor veel vogelsoorten is dit een genot. Niet alleen het water zelf, maar ook de overs bieden van alles en nog wat om het deze vogels naar de zin te maken.
 
 
 
Dit visdiefje maakt graag reclame voor één van mijn favoriet spot-plekken.
 
 
Je ziet ze steeds vaker ook op gewone sloten in woonwijken en dergelijke. De Aalscholver (Waddinxveen) is ondertussen een zeer algemeen voorkomende soort in ons land.
 
 
Dit Bergeend vrouwtje (Eendracht polder) wilde bijna de lens in vliegen!
 

 
Het grote aantal ganzen in ons land levert soms problemen op, onder andere voor het vliegverkeer. Dit koppel Grauwe ganzen (Kruiskade) had acht jongen. Er worden er relatief veel groot, dus de aanwas kan hard gaan! 

 
Dit vogeltje, de Kleine Plevier (Eendracht polder) is lastig vast te leggen over het algemeen. Redelijk schuw, relatief klein en dan ook nog schutkleur!
 
 
En over camouflage gesproken.. het heeft mij 20 minuten gekost om deze Rietzanger (Weegje) voor de lens te krijgen. Als die tijd was ie gewoon aan het zingen, dus daar kan het niet aan liggen. 

 
De Kuifeend (Waddinxveen) is op veel plekken aan een opmars bezig. Er zijn sloten en plassen genoeg waar deze eend veel vaker te zien is dan onze traditionele wilde eend.